Herbalife компаниясы Рамазан айы қарсаңында өз кеңесімен бөліседі

Биылғы Рамазан айы Наурыз мейрамымен бірге келеді. Ауыз берік күндерде ағзаңыз күш-қуатқа толып, денсаулығыңыз жақсы болатынына көз жеткізген дұрыс. Осы орайда Ұлыстың Ұлы күні мен ораза айының қарсаңында Herbalife компаниясы ораза ұстаған жандарға дұрыс тамақтану бойынша өз кеңесімен бөліседі.

Herbalife Nutrition компаниясы Наурыз айының қарсаңында медиа саласының өкілдерін ас дайындау бойынша кездесу өткізді. Белгілі аспазшы Талғат Ақбергенов келген қонақтарға құрамында ұн, глютен және қант болмайтын дәмді, толық, теңдестірілген тағамдарға арналған арнайы рецепттер жасауды үйретті.

Қасиетті айда біз белгілі бір диеталық ережелерді ұстануымыз керек, тек дәстүрлерді сақтау тұрғысынан ғана емес, сонымен қатар дұрыс құрылымдалған диета тұрғысынан да назар аударған жөн. Себебі дұрыс тамақтану — бұл ең алдымен пайдалы қоректік заттардың балансы. Ол екі үлкен топқа бөлінеді: макронутриенттер (ақуыздар, майлар және көмірсулар) және микроэлементтер  дәрумендер мен минералдар.

Herbalife Nutrition компаниясының тамақтану жөніндегі сарапшысы Алмагүл Ержекенова бірнеше ұсыныстар береді:

  1. Күндізгі уақытта ұзақ уақыт бойы тамақтанбау ағза үшін үлкен стресс болып табылады. Сондықтан әр тамақтан кейін үзілістерді қадағалап, артық мөлшерде тамақтанбауға және тағамды баяу тұтынуға тырысыңыз.
  2. «Бос» көмірсулардан аулақ болыңыз. Өңделген тағамдарды, өңделген ет, консервілерді, тәттілерді, ащы және тұзды тағамдарды ұмытыңыз. Бұл тағамдар тез сіңеді, тек денеге пайдалы қоректік заттарды бөлмейді. Егер сіздің тағам мәзіріңізде тек осы тағамдар болса, күндізгі уақытта аштық сезімі болатыны сөзсіз.
  3. Ас пісіру кезінде дәмдеуіштерді теріс пайдаланбауға тырысыңыз, өйткені олардың артық болуы шөлді тудыруы мүмкін.
  4. Ақуыздың біздің ағзамыз үшін маңыздылығын есте сақтаңыз. Бұл бұлшық еттерге, сүйектерге, ішкі ағзаларға құрылыс материалы және дұрыс ас қорытудың негізі. Ақуыз метаболизмге де белсенді қатысады. Ол жасушаларға маңызды қоректік заттарды жеткізеді және денені сыртқы патогендік факторлардан қорғайды.
  5. Алғашқы асыңызды (ауызашар) құрмамен бастаңыз. Құрма көмірсулардың, тағамдық талшықтардың, магний мен калийдің көзі болып табылады, олар күні бойы қуат береді. Ал диетаны әртараптандыру үшін сіз кейде дәстүрлі жемістерді қанықтыратын ғана емес, сонымен қатар денені барлық қажетті дәрумендер мен минералдармен қамтамасыз ететін заманауи функционалды тағамдармен алмастыра аласыз. Бұл, мысалы, шағын протеин барлары немесе лимон хош иістендірілген протеин барлары болуы мүмкін.
  6. Оразаны ашқаннан кейін және сәресі алдында сұйықтықты жеткілікті мөлшерде ішу маңызды.Сонымен бірге қантты сода немесе кофе сияқты зиянды сусындардан бас тарту керек, өйткені олар шөлді ғана арттырады. Оларды газсыз сумен, шөп шәйімен, ашытылған сүтпен немесе көкөніс сусындарымен ауыстырған дұрыс. Мысалы, Herbalife Nutrition алоэ өсімдік сусыны ас қорыту жүйесінің табиғи жұмысын қолдайды және ас қорыту процесін ынталандырады.
  7. Күніне бір рет (түнде) тамақтанып, сәресін елемеуге болмайды. Бұл метаболизмді әлсіретіп, аштық сезімін тудыруы мүмкін. Сухур 8-12 сағат бойы тамақсыз жүруге мүмкіндік беретін тағамдарға негізделуі керек, атап айтқанда: тұқымдар мен жемістер бар тұтас дәнді дақылдар, тұтас нан, бұршақ, жұмыртқа, майлы сүт өнімдері, жаңғақтар және кептірілген жемістер. Денсаулыққа пайдалы балама, әсіресе дайындық уақыты шектеулі болса, Herbalife Nutrition Формула 1 сияқты теңдестірілген протеиндік коктейль болып табылады. Әртүрлі хош иісі бар бұл функционалды сусынның құрамында барлық қажетті макро- және микроэлементтер бар, оңай қорытылады және ұзақ уақыт бойы қанықтыру сезімін береді.

Тамақтану ережелері туралы толығырақ herbalifekazakhstan.com сілтемесі бойынша біле аласыз.